Filova voedingsadvies honden - Vegetarisch koken voor de hond

Eén dagje per week vegan voor je hond?

Ook voor onze honden is het mogelijk om diervriendelijk te koken, rekening houdend met klimaat en milieu.

Motivatie?

Bij ons is het ondertussen een tweede natuur geworden om bij alles wat we doen, deze afweging te maken. Ook voor onze honden, waar we absoluut het beste voor willen, gaan we deze uitdaging aan.

Bron?

In het boek van Vegavriend “Dog Eat Plant” vond ik wat dat betreft wat ik zocht. Zij omschrijven heel mooi wat je met een hond als huisdier toch kan doen om het milieu en het klimaat te sparen en vooral om ook dierenleed te vermijden, zonder dat je je honden iets te kort doet.

Zijn mijn honden dan vegetariërs?Lova en Siel eten 1 dag_week vegetarisch

Neen, mijn honden zijn geen vegetariërs, maar in het weekend kook ik zelf voor hen, met verse, seizoensgebonden ingrediënten van de lokale, biologische boer. Met de fiets gehaald. In het weekend zijn mijn 2 rakkers dus 1 dag per week wel vegetariër.

Is dit wel gezond voor mijn hond?

Mijn gerechten baseer ik op de gerechten uit “Dog Eat Plant“, om zo een gezonde en lekkere maaltijd te kunnen voorschotelen, dat alle voedingsstoffen bevat in de juiste verhoudingen. Ik vind het heerlijk om voor hen te koken. En het is geweldig om te zien hoe zij kunnen genieten van een gezonde, uitgebalanceerde, vegetarische maaltijd.

Klein detail, hun stoelgang is zelden zo mooi van structuur als de dag na hun vegetarische maaltijd.

En lusten ze wel vegetarisch eten?

Het bewijs zie je hier in ons zelfgemaakt filmpje. Prachtig om zien hoe onze sloebers er van genieten.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *