Advies over voeding voor jouw hond nodig?
Vind jij de keuze in voeding ook zo ruim dat je niet meer weet hoe je eraan moet beginnen? Is het nu beter om brokken te geven of zou jouw hond het beter doen op diepvries vers of zelfs BARF? Ai, je hond heeft overgewicht en hoe moet je het aanpakken om hem te laten afvallen?
Je dierenarts heeft een diagnose gesteld, maar je weet niet goed welke voeding hier dan best bij past? Of hij krabt zoveel, zou het aan zijn voeding kunnen liggen? Heb jij deze of nog meer vragen, dan proberen wij bij FILOVA samen met jou een voedingsadvies op maat op te stellen. Want jouw hond en zijn voeding: het ligt ons nauw aan het hart. Voor een voedingsadvies op maat hanteren wij volgende werkwijze.
Waar moet je bij een pup op letten?
Een nieuwe pup in huis is een bron van plezier maar roept vaak ook vele vragen op.
Eén van deze vragen kan zijn wat je hem moet gaan geven om te eten. Baasjes hebben vaak om verschillende redenen een voorkeur voor een bepaalde soort voeding. Kies je nu voor een brok (geperst of krokant), voor natvoer, voor KVV of BARF, er zijn een aantal basisprincipes die je steeds in gedachten moet houden. Het ras, hoe groot gaat hij worden, wat zal zijn energie niveau zijn,…
Dit zijn factoren die jouw keuze mee zullen bepalen. Maar er zijn ook minder voor de hand liggende redenen die evenzeer een grote invloed hebben. Heb je er bijvoorbeeld al eens bij stilgestaan dat een bepaalde stand van het gebit ervoor kan zorgen dat jouw hond sommige voedingen onvoldoende kan verwerken? Of heb je je al eens proberen in te beelden hoe groot de doorsnede is van de darm van jouw chihuahua en welke schade gemalen bot hier zou kunnen veroorzaken,…
Bij het zoeken van een gepaste voeding moeten ook deze zaken mee in overweging worden genomen.
Bijna elk merk van hondenvoer heeft ondertussen wel een puppyvariant in zijn assortiment. Bij jouw keuze is het ook belangrijk om rekening te houden met het eiwit/vetgehalte en de calcium/fosforverhouding. Zeker bij pups is het belangrijk om een goede balans te bewaren. Bedenk hierbij dat een pup tot 7 maanden zijn calciumopname niet zelf kan regelen.
Al deze factoren zijn dus bepalend voor jouw keuze van voeding. Het resultaat van een niet uitgebalanceerde voeding zie je immers misschien niet direct maar kan op latere leeftijd wel (grote) gevolgen hebben.
Bouwstoffen en voedingsstoffen
Onder het moto “het is niet wat je inneemt, maar wat je lichaam opneemt” kan je hier telkens in korte artikeltjes lezen en leren over de bouwstoffen en voedingsstoffen die onze honden en katten nodig hebben. Ik heb het dan over eiwitten, vetten en koolhydraten, maar ook over vitaminen en mineralen. Bij de analyse op de verpakking vind je al deze bouw- en voedingsstoffen terug. De manier van bereiden, maar ook de oorsprong van het ingrediënt en de fysiologie van jouw hond of kat maken of er een optimale opname is.