Etiket lezen rauwvoer | Filova ecologische dierenwinkel

Hoe lees je het etiket op de verpakking van rauwe diepvriesvoeding?

Ziehier 5 aandachtspunten bij het lezen van het etiket op de verpakkingen van diepvries versvoer.

✔ De meeste rauwe voedingen bevatten spiervlees, orgaanvlees en bot. Sommige merken voegen ook nog groenten, olie en granen toe.
✔ Sommige merken voegen een vitaminen/mineralenmix toe aan de voeding. Zij zeggen dan dat hun voeding compleet is, maar zelfs dan is het best om nog wat groenten en fruit extra toe te voegen. Je zal dit vaak niet op de verpakking terug vinden.
✔ Voor kleinere hondjes is het best om een rauwe voeding te kiezen waarin het bot fijn gemalen is (dus geen grove maling). Dit omdat hun spijsverteringsstelsel smaller is en dus om verstopping door bot te vermijden.
✔ Het ideale eiwit en vet% kan variëren afhankelijk van de noden van jouw hond. We gaan uit van een gemiddelde eiwit % tussen de 15 en 18% en een vet% tussen de 10 en 15%
✔ Op de verpakking van een KVV zal je niet altijd alle informatie die je wenst, terug vinden. Zo is het bijvoorbeeld niet verplicht om het calcium/fosforgehalte hierop te vermelden. Ook of er een pre-mix aan toegevoegd is, wordt niet vermeld. Toch kan het belangrijk zijn om dit te weten. Vraag dit dus steeds goed na. Door af te wisselen van merk en diersoort en door zelf nog een groenten/fruitmix toe te voegen, sluit je vaak een heleboel problemen uit.