Orthomoleculair therapeut voor honden | Kitty Van Parys - Filova

Orthomoleculair therapeut voor honden

GESLAAGD! Halleluja! En nog wel met 81%. Wat ben ik blij!

Vanaf nu kan ik mij niet alleen voedingsdeskundige maar ook orthomoleculair therapeut voor honden noemen. Met veel dank aan onze lesgevers Ingrid Smolders en Eve Verstappen!

Wat is dat nu, orthomoleculair therapeut?

Wel, vaak leggen we de focus voor onze voeding en die van onze honden op de macronutriënten, namelijk de eiwitten, vetten en koolhydraten. En dat is natuurlijk heel belangrijk! Maar om alle processen in je lichaam goed te laten verlopen, is er meer nodig. En dan komen de vitaminen, mineralen en spoorelementen op de proppen. De kleinste schakel is even belangrijk om een orgaan, stofwisseling, proces optimaal te laten verlopen. Welke interacties zijn er, en welke stoffen werken elkaar juist tegen. Met andere woorden hoe kan je hond het meeste energie en plezier halen uit zijn lichaam. Of waar loopt het mis en wat kan je hier met voeding aan doen om het proberen recht te trekken? En dat is nu net waar de orthomoleculaire therapie zich in verdiept.

Na dit pittige en best wel stressvolle jaar, mag ik mezelf nu dus ook zo noemen! Wat heb ik hier keihard voor moeten werken, want geloof mij, dit waren geen peanuts!

Mijn motto: gezond eten is de basis voor een gezonde hond!