Filova hondenspeciaalzaak 5 tips voor een ecologische levensstijl met jouw huisdier

5 tips voor een ecologische levensstijl met jouw huisdier

En boet niet in aan de luxe voor je huisdier

5 tips voor een ecologische levensstijl met jouw huisdier

1. Mensen denken vaak dat ze voor een ecologische en diervriendelijke levensstijl moeten inboeten aan luxe. Toegegeven, het vraagt soms wat aanpassing. Toch is het meestal maar een kwestie van gewoonte. Er zijn ondertussen zoveel alternatieven voorhanden dat de ecologische en diervriendelijke keuze echt niet moet onderdoen voor de doorsnee keuze. Filova geeft je 5 tips om ecologisch en diervriendelijk te leven met jouw huisdier:
▪ Koop biologische voedingen. Het plantaardig materiaal dat in deze voedingen wordt gebruikt is niet bespoten met chemische pesticiden maar indien nodig worden natuurlijke vijanden voor de plant ingezet. Ook de dieren die in deze voedingen zitten, hebben geen antibiotica of groeihormoon gekregen en hebben een beter leven gehad. Kies niet voor een voeding met een heel hoog eiwitgehalte. Dat is (meestal) voor niets nodig.
▪ Maak geen verre vliegtuigreis. Maar trek met je hond de plaatselijke natuur in. Leer ze van kleins af mee te rijden met de trein. Of waarom ze niet meenemen met de fietskar of in het fietsmandje? Geniet gewoon van elkaars gezelschap.
▪ Koop ecologisch speelgoed. Er zijn heel veel leuke speeltjes voor zowel hond als kat die gemaakt zijn van gerecycleerde materialen en/of natuurlijke producten.
▪ Koop duurzame leibanden, gemaakt van natuurlijke/vegan en plastiekvrije materialen die heel lang meegaan.
Probeer zoveel mogelijk verpakkingsvrij te kopen. Zorg dat je steeds je eigen zakjes mee hebt. Kies indien mogelijk voor navul.

En om het af te leren nog een mini 6de tip, koop alleen iets dat je echt nodig hebt.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *