Parkinson en pesticiden | Filova, gezonde voeding voor hond, kat en kip

Pesticiden en Parkinson, is er een link?

Soms begrijp ik het echt niet! Deze week naar een lezing geweest waar een huisdokter/professor aan 2 universiteiten nog eens de relatie aanstipte tussen de ziekte van Parkinson en het gebruik van pesticiden. Ook in de opleidingen voor voedingsadvies voor honden die ik volgde kwam dit item meerdere keren aan bod. En toch…. blijven de meeste mensen voor zichzelf en hun huisdieren kiezen voor bespoten producten. Echt waar, ik probeer het te begrijpen, maar het lukt me niet. Ik hoor veel hondenbaasjes  op sociale media het kleinste detail van de samenstelling van een voeding  uitpluizen, want er moest zo eens een beetje teveel of te weinig van dit of dat inzitten. Maar dat er dan pesticiden, groeihormonen, antibiotica en welke andere rommel inzit, dat blijkt dan van geen tel. Om het simpel te zeggen: geef mij en mijn diertjes maar die heerlijke onbespoten wortel die dan misschien wel een raar vormpje heeft.