Filova met kennis en betrouwbaarheid | Filova winkel

Filova staat voor kennis en betrouwbaarheid

Sommigen kennen mij al, anderen niet, dus ik wil mij toch nog eens kort voorstellen en vertellen waar ik voor sta.  Ik ben Kitty en ik heb Filova opgericht. Filova is ‘a way of life’. Bewust leven. En dat uit zich op veel domeinen. Bewust voor het milieu en het klimaat, maar ook bewust voor dierenwelzijn en je eigen gezondheid en die van je huisdieren. Bewust ook voor de betrouwbaarheid die je uitstraalt.

 

Voor onszelf leven wij al vele jaren op die manier.

 

Milieu en klimaat!

Wij kopen zelf bijna uitsluitend biologische producten, liefst verpakkingsvrij en indien mogelijk lokaal gemaakt. Wij verplaatsen ons zoveel mogelijk met de fiets. Ook winkelen doen we met de fiets. Wij kopen alleen wat we echt nodig hebben. Wij vinden het belangrijk dat er zo weinig mogelijk (geen) pesticiden, groeihormonen en antibiotica gebruikt worden en dat er zoveel mogelijk biodiversiteit is. Vooral vanuit het standpunt van dierenwelzijn zijn wij zelf vegetariër.

 

Dierenwelzijn!

Vechten voor dierenwelzijn is er bij mij al ingebakken van toen ik nog een klein kind was. Later is daar ook de strijd voor milieu en klimaat bijgekomen. Je kan het gerust een missie noemen. Vanuit dat idee is ook Filova ontstaan. Carnivoren (vleeseters) of laat ons honden maar omnivoren (alleseters) noemen,  als huisdier houden, wordt door veel criticasters niet als milieu- en diervriendelijk gezien. Ik kan ze niet helemaal ongelijk geven. Maar mijn liefde voor honden en katten is zo groot, dat ik mezelf en de dieren in ons leven ons samenzijn niet wil ontzeggen. Het is immers mogelijk om hier heel bewust mee om te gaan. Nadenken over hoe je die tweestrijd in jezelf de baas kan. Ja, wij hebben 2 honden en een kat en toch kan ik van mezelf zeggen dat wij zeer milieubewust en diervriendelijk leven, zonder dat we onszelf of onze dieren iets te kort doen. Onze dieren krijgen regelmatig een heerlijke veggiemaaltijd voorgeschoteld die aan nutriënten niets te kort komt en die zij weten te appreciëren. Dit afgewisseld met een voeding met een gemiddelde hoeveelheid biologische dierlijke eiwitten en zij komen echt niets te kort.

 

Gezondheid!

Gezonde voeding met voldoende beweging staan bij onszelf centraal. Dit trekken we door naar onze dieren. Het is niet voor niets dat mensen in Heist-op-den-Berg ons zeggen dat die 2 gelukzakken weer mee op stap mogen. Mijn opleidingen als voedingsdeskundige voor honden hebben mij nog bewuster gemaakt van het belang van gezonde voeding voor mens en dier.

 

Betrouwbaarheid en vertrouwen!

What you see is what you get. Mensen die mij kennen weten dat ik geen fabeltjes vertel. Ik weet waarmee ik bezig ben en probeer dit op een zeer vatbare manier over te brengen. Weet ik het niet, dan pluis ik het uit. Is het delicaat dan verwijs ik door naar een specialist. En wat heel belangrijk is, ik kijk altijd naar het belang van het huisdier en wat die nodig heeft, ook al levert dit geen verkoop op.

 

Wil je meer weten van onze missie en wat Filova te bieden heeft, neem dan een kijkje op deze website….