Een dag vegan hondenvoeding per week - Filova dé dierenspeciaalzaak

Eén dag per week vegan voor je hond?

Ben jij ook bezig met ecologie, ons klimaat en het milieu? Vraag je je soms af welke grote en kleine dingen je zelf kunt doen om jouw steentje bij te dragen in deze problematieken?
Wat als ik je vertelde dat je voor jouw hond(en) diervriendelijk kunt koken, waarbij je dus ook rekening houdt met onze planeet? Alles kan starten bij één dag vegan hondenvoeding per week. Een dag waarop je voor jouw trouwe viervoeter(s) een heerlijk plantaardige maaltijd kookt.

“Mag je jouw hond(en) vegan voeding geven dan, Kitty?”

Wel! In deze blog leg ik je met plezier uit hoe ik een dag in de week veganistisch kook voor mijn honden. Lees snel verder voor mijn advies en ervaring bij het koken van plantaardig voedsel.

Waarom ik vegan hondenvoeding maak voor mijn honden?

een dag vegan hondenvoeding per week - Filova dierenspeciaalzaak

Bij ons is het ondertussen een tweede natuur geworden. Bij alles wat we doen, maken we de afweging of het op een plantaardige manier kan. Ook voor onze honden, waar we bovendien absoluut het beste voor willen, gaan we deze uitdaging aan. En dat lukt!

Waar haal ik inspiratie voor vegan hondenvoeding?

In het boek van Vegavriend “Dog Eat Plant” vond ik wat ik zocht. In dit boek wordt prachtig omschreven wat je met een hond als huisdier toch kan doen om het milieu en het klimaat te sparen. Daarbovenop is het telkens een manier om onnodig dierenleed te vermijden, zonder dat jouw hond ook maar iets te kort komt.

Eten mijn honden dan nooit vlees?Lova en Siel eten 1 dag_week vegetarisch

Neen, dat niet. Mijn honden zijn geen vegetariërs of veganisten, maar in het weekend kook ik voor hen. Dan kies ik voor heerlijke, verse, seizoensgebonden en plantaardige ingrediënten van de lokale, biologische boer.

Als extraatje ga ik deze pure producten altijd met de fiets halen, alles om mijn impact, en zo die van mijn honden, te beperken tot het minimum.

Kortom: In het weekend eten mijn twee rakkers dus minstens één dag wel veganistisch!

Is vegan hondenvoeding gezond voor een hond?

Mijn gerechten baseer ik op de recepten uit “Dog Eat Plant“, om zo een gezonde en lekkere maaltijd te kunnen voorschotelen dat voorzien is van alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen. Het is dus zeker niet ongezond of slecht voor je hond om ook plantaardig te eten.

Ik vind het heerlijk om voor hen te koken. Hoe geweldig is het om ze daarna te zien genieten van een gezonde, uitgebalanceerde, vegetarische maaltijd met oog voor dier en milieu.

Wist je trouwens dat.. hun stoelgang zelden zo’n mooie structuur heeft als die na een vegan maaltijd?

Lusten honden vegan voeding?

Ik wil luidkeels ‘Ja!’ roepen, maar in dit zelfgemaakt filmpje zie je hoe onze sloebers er met volle teugen van genieten.

Benieuwd of jouw hond(en) fan is? Probeer het eens uit!
In het filmpje zie je welke ingrediënten ik voor dit recept gebruikte. Smakelijk!

Waar de geschikte hondenvoeding vinden?

Kook je niet vaak zelf, of heb je er simpelweg geen tijd voor?
Ben je op zoek naar gezonde, biologische voeding voor jouw hond?
Bekijk gerust het vegan assortiment van Filova.

Alle producten in het assortiment koos ik met oog voor dier en milieu.

Niet zeker wat je jouw hond moet geven qua voeding?
Stel jouw vragen over de producten of kom langs in de winkel in Heist-op-den-Berg.

Contacteer mij gerust voor voedingsadvies op maat!