Biologische dierenvoeding Filova - ecologisch dierenspeciaalzaak

Het verschil tussen natuurlijke en biologische voeding

Veel mensen maken de denkfout dat wat “natuurlijk” is ook wel “biologisch” zal zijn.
Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen natuurlijke en biologische voeding?

Een veel voorkomend gesprekje in de winkel van Filova:
Ik: “Mevrouw, hier worden alleen biologische voedingen verkocht”.
Klant: “Oh, maar wat mijn hond krijgt is ook helemaal natuurlijk hoor!”

In deze blog wil ik je graag laten zien dat er wel degelijk een groot verschil is tussen natuurlijk en biologisch dierenvoer. Als de dieren die hiervoor gebruikt worden, kunnen spreken dan zouden ze dit volmondig beamen.

Wat is het verschil tussen natuurlijke en biologische voeding?

Je ziet heel veel merken van voedingen op de markt verschijnen die zichzelf ‘natuurlijk’ noemen. Dat is uiteraard goed, want dat wil zeggen dat de mensBiologisch of natuurlijk wat is het verschil - Filova hondenwinkel er zich bewust van wordt, dat het anders en beter moet.

Maar wat is nu het verschil tussen natuurlijk en biologische voeding?
Zelfs de verdelers van diervoeding blijken dit niet altijd te weten. Kort gezegd: “natuurlijk” wil zeggen dat de ingrediënten ‘uit de natuur’ komen. Of deze nu bespoten zijn, antibiotica gekregen hebben, de slachtdieren een beter leven hebben gehad maakt bij ‘natuurlijk’ niets uit. “Natuurlijk” wordt ook niet gecontroleerd. De producent kan dus zomaar claimen dat zijn voeding natuurlijk is.

Biologisch (gecontroleerd) wil zeggen dat deze ingrediënten, die je dus eveneens uit de natuur haalt, niet bespoten zijn met pesticiden. Met andere woorden, broccoli in jouw “natuurlijke” diervoeding, is 9 kansen op de 10 nog steeds met pesticiden bewerkt. In de biologische voeding is dit niet het geval. En het vlees in biologische voedingen is van dieren die ruimte kregen om te leven, zelf biologisch voer krijgen, niet opgejaagd worden in hun groei en tijdens hun leven geen antibiotica/medicijnen kregen.

Wordt biologische voeding gecontroleerd?

Biologisch mag alleen geclaimd worden als er effectief gecontroleerd werd en je het SKAL- keurmerk op de verpakking ziet. Voor biologische landbouw gelden immers strenge (Europese) regels. Alleen als producten hieraan voldoen, mogen ze het biolabel dragen. Hierdoor is de herkomst van de ingrediënten duidelijk. Zo ben je dus helemaal zeker dat je hond of kat geen ongewenste stoffen binnen krijgt.

Wat kan je verwachten van Filova?Voeding hond kat biologisch of natuurlijk - Filova de dierenwinkel goed voor dieren

Bij Filova vinden we het belangrijk dat zowel jouw hond, kat als kip voedsel krijgt dat voor hem of haar heel goed is. Tegelijk willen we dat deze voeding ook rekening houdt met het milieu en dierenwelzijn. Daar kan je alleen maar zeker van zijn als de voeding biologisch gecertificeerd is. Het enige dat voor dierenwelzijn nog beter is dan biologisch, is om helemaal geen dierlijke producten te gebruiken.

Waar het geschikte hondenvoer vinden?

Ben je op zoek naar gezonde, biologische voeding voor jouw hond, kat of kip?
Bekijk gerust het assortiment van Filova.
Alle producten in het assortiment koos ik met oog voor dier en milieu.

Niet zeker wat je jouw hond moet geven qua voeding?
Stel jouw vragen over de producten of kom langs in de winkel in Heist-op-den-Berg.
Contacteer mij gerust voor voedingsadvies op maat!